1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Verpakte griet

Verpakte griet

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-06-2002

Ingrediënten 4 personen


600 g grietfilet
200 g ham (gekookt)
4 plakjes Ambiorixkaas
2 peren (Conference)
1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
4 blaadjes munt
2 dl visfumet
4 dl water
1 ei
100 g boter (roomboter)
400 g suiker
200 g bladerdeeg
peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De grietfilets overlangs doorsnijden. De verkregen stukken op smaak brengen met peper en een weinig zout en tussen de gehalveerde filets telkens een plakje ham en een plakje kaas leggen.

Het bladerdeeg in vierkanten van twaalf centimeter zijde verdelen. De gevulde grietfilets onderaan op de vierkantjes bladerdeeg schikken, zodat bij het dichtvouwen een driehoek verkregen wordt. Het ei loskloppen met een snuifje zout en het bladerdeeg ermee instrijken. De randen eveneens dichtkleven met het ei.

Een suikerstroop bereiden door de suiker in het water op te lossen en aan de kook te brengen. De peren schillen en gaar pocheren in de suikerstroop.

De pakjes bladerdeeg gedurende een twintigtal minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ondertussen de visfumet tot een derde laten inkoken en er een flinke noot boter doorroeren. De saus niet meer laten koken. Op smaak brengen met peper en zout en op het laatst het bieslook toevoegen. Op warme borden de pasteitjes centraal schikken, ernaast wat saus gieten, de peertjes in waaiervorm versnijden en op het bord schikken. Garneren met een blaadje munt. Warm serveren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top