citrusflensjes

  • Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 16-06-2002

flensjes met zuidvruchtencompote en sinaasappelsaus...lekker....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 gedroogde abrikozen 8 gedroogde pruimen
1 el sukade 8 el sinaasappelsnippers
1 peer in blokjes en geschild, 2,5 dl sinaasappelsap, 2 eieren, 2dl melk, 80 gram bloem 2 thl suiker, zout 1/2 thl vanillesuiker, rasp van sinaasappel boter 1 el grand marnier , 1 thl aardappel zetmeel, poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

zet de abrikozen en pruimen in water en laat deze 1 nacht wellen!!!
Meng gewelde fuit met sukade, sinaassnippers, peren en 1/2 dl sinaassap.

Bereidingswijze

klop de eieren los met melk, gezeefde bloem suiker zout sinaasrasp..laat het beslag 30 min rusten en bak 16dunne flensjes.
breng de rest van de sinaasappelsap aan de kook roer de aardappelzetmeel er door tot de saus licht is gebonden, breng saus op smaak met grand marnier.
verwarm oven 180 graden.
schep op elk flensje zuidvruchtencompote en vouw de flensjes in vieren en leg ze in een oven schaal en schenk sinaasappelsaus erover.
verwarm ca 8 min in midden van de oven.

Serveertip

serveer op bordje en bestrooi met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten