Karamel-bananentaart

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-06-2002

Een echt verrukelijke taart voor 8 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Voor het deeg:

200 gr bloem

100 gr zelfrijzend bakmeel

1 pakje roomboter

1 mok rietsuiker

snufje kaneel

snufje zout

1/2 ei

Voor de vulling:

6 rijpe bananen, gepeld en in de lengte gehalveerd, vermeng met het sap van een 1/2 citroen

1 blikje gecondenseerde melk

100 gr pecannoten, grof gehakt


Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Er worden in dit recept twee soorten karamel gebruikt. Kook voor de eerste soort het blikje gecondenseerde melk 25 minuten in ruim water. Laat het afkoelen en schep de karamel die hierin ontstaan is, eruit. De tweede ('gewone') karamel maak je op het laatst, als de taartboden klaar is. Smelt hiervoor 200 gr suiker op een laag vuur in een koekenpan. Voeg als de suiker gesmolten is en goudbruin van kleur (hoe donkerder hoe bitterder) 50 gram roomboter toe.

Bereidingswijze

Mix de boter, de suiker, de kaneel en het zout met de hand, voeg het halve ei toe. Kneed nu de bloem en het zelfrijzend bakmeel erdoor. Bekleed de bodem van een springvorm met het deeg en bak de boden in ca. 20 minuten op 175 graden gaar. Bedek de bodem met wat 'gewone' karamel en giet hier overheen een laagje karamel van de gecondenseerde melk. Leg de gehalveerde bananen erop. Giet de rest van de 'gewone' karamel over de bananen, strooi de gehakte pecannoten eroverheen en strijk ze af met de gecondenseerde karamel. Bak de taart nog 10 minuten in de oven op 165 graden af.

Serveertip

Bron: Living maart/april 2002.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten