gesmoorde courgette

  • Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 16-06-2002

Eindelijk alleen courgette (want de ui gaat er uit). Het is ook lekker met de ui als je wil maar ik moest voor een dieet alleen courgette eten bij aardappels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-peper en zout
-20 gr boter
-1 middelgrote zeer fijn gesnipperde ui
-2 dl droge witte wijn of
2 dl bouillon van 1/3 kippenbouillon tablet
(voor dieet gebruik bouillon, de gist in
wijn maakt dik)
-2 middelgrote courgettes
-2 el. citroensap
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

-Snijd de courgettes in stukken van 3-3? cm.
-Strooi daar weinig peper en zout op.
-Snijd het uitje grof als je het er uit wil
kunnen halen, anders heel fijn snijden.

Bereidingswijze

Verwarm 20 gr boter, fruit daarin de ui goudgeel en doe de stukken courgette erbij met 3 el wijn of bouillon. Leg het deksel op de pan als de wijn kookt, draai de verwarmingsbron laag en laat de courgette onder af en toe omscheppen gaar stoven.
Controleer of de courgette gaar is, sprenkel dan de rest van het citroensap en een paar druppels worcestershiresaus op en schud de peterselie door de groente.




Leg het deksel op de pan als de wijn kookt, draai de verwarmingsbron laag en laat de courgette onder af en toe omscheppen gaar stoven.

Serveertip

ik ga het nog proberen met bieslook.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten