M'Hanncha
- Afrikaans, Buffet
- 60-120 min.
Zeer zeker het proberen waard!
Ingrediënten 6 personen
500 gr.amandelen,200gr.dadels,2 sinaasapppels,100 gr.zachte boter,2 th.l.kaneel,500gr.pedersuiker,100gr.witte bastersuiker(hoezo zoet)5 vellen fillodeeg,1 ei.Benodigdheden
keukenmachine,oven,bakpaier.
Voorbereiding
Rooster de helft van de amandelen in ee droge koekepan goudbruin.maal de geroosterde amandelen samen met de ongebakken amandelen in de keukenmachine fijn.ontpit de dadels en maal ze fijn.Was en rasp de schil van de sinaasappel.
Bereidingswijze
Meng de boter met het kaneelpoeder,poeder en basterdsuiker,sinaasappelrasp,amandelen en dadels.Laat dit mengsel 30 min.in de koelkast rusten.Ontdooi intussen het fillodeeg,verwarm de oven op 180?bekleed een bakplaat met bakpapier.Klop het ei los.Vouw het fillodeeg open en bestrijk de vellen met gesmolten boter,leg ze dakpansgewijs over elkaar en bestrijk de randen met ei.Verdeel de amandelvulling als een streep over het deeg.Rol het deeg strak dicht en bestrijk met ei.Bak de M'Hanncha midden in de oven in ca.20 min. goudbruin.
Serveertip
bestrooi de afgekoelde M'Hanncha met poedersuiker.Lekker met muntthee.