1 kg kalkoenstoofvlees1 knoflookteentje1 el gehakte tijmgrof gemalen zwarte peperzout1/2 tl mosterdpoedersap van 1 citroen100 g boter2 rode uien2 laurierblaadjes2 el bloem6 rijpe vleestomaten350 g courgetten1/2 l kippenbouillon1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
Met gemarineerd kalkoenvlees en zomerse groenten.
Meng de gesnipperde knoflook met tijm, mosterdpoeder, zout en geplette peperkorrels. bestrooi daarmee het kalkoenstoofvlees en bedruip met het citroensap. laat een half uur marineren in de koelkast. snijd de uien in ringen, de paprika's in reepjes, de courgetten in plakjes en de gepelde en ontpitte tomaten in vieren. smelt een klont boter in een pan met hoge rand en fruit daarin de groenten kort aan. bestuif met de bloem en laat even doorstoven. voeg de laurier toe en laat nog 15 min. stoven. voeg het vlees toe en overgiet met de bouillon. laat onder geregeld omroeren nog 30 min. doorstoven tot alles mooi gaar is.
Lekker met wilde rijst of aardappelen.