1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Pinda Satehsaus

Pinda Satehsaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 16-06-2002

Ingrediënten 8 personen


1 ui,
2 teentjes knoflook,
2 tl sambal oelek,
1 tl trassie,
2 tl ketoembar,
1 tl sereh,
1 tl djinten,
2 el olie,
3,5 dl water,
3 el ketjap manis,
200 gr pindakaas.


Verder heb je nodig


Een staafmixer, blender of vijzel.


Geen enkele satehsaus uit de winkels vind ik lekker. Dan dus zelf maar wat experimenteren. En het resultaat mag er wezen vind ik zelf.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de ui in grove stukken en maal het samen met de knoflook, sambal, trassi, ketoembar, sereh, djinten en 2 el olie tot een papje.

Bereidingswijze

Bak het papje (olie zit er al in) in een steelpan enige minuten op een middelhoog vuur. Voeg het water en de ketjap toe en breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat dit nog een paar minuten iets afkoelen. Meng daarna de pindakaas er doorheen en roer goed door elkaar tot een egale saus. Nooit laten koken, anders schift de pindakaas en scheidt de olie zich van de rest van de saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ehouba


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ehouba
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top