Bleekselderij met ham en Koningshoeven Bierkaas uit de oven
- Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 15-06-2002
voor vier personen:
van "moesje2"
Ingrediënten
. 300 gram bleekselderij. 175 gram gekookte magere ham, in plakjes
. 150 gram Koningshoeven Bierkaas
. een flesje La Trappe Dubbel van 33 cl (bier)
. vier eetlepels roomboter
. vier eetlepels creme fraiche
. een eetlepel fijngehakte peterselie
. peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze
De oven eerst voorverwarmen op 220 graden Celsius. De bleekselderij in
stukken van 1,5 cm dik en 7 cm lang snijden en blancheren in heet water met
een snufje zout, totdat ze beetgaar zijn. Laten afkoelen en omwikkelen met
de ham. Een vuurvaste schaal beboteren en hierin de omwikkelde stukken
bleekselderij leggen. Een plakje Bierkaas of half belegen kaas hierop doen
en driekwart van het flesje in de schaal gieten. Stand van de oven op 170
graden zetten en de schaal gedurende 15 minuten in de oven plaatsen totdat
de kaas lichtbruin van kleur is. De stukken bleekslederij verdelen over
voorverwarmde dessertbordjes. De creme fraiche door de rest van het bier in
de schaal roeren en deze saus verdelen over de stukken bleekselderij. Peper
en zout naar smaak toevoegen en garneren met peterselie.
Serveertip
Serveer hierbij
stokbrood of warme toast
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties