Knoedels/basisrecept (met variaties)

  • Engels, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

voor stoof- of ovengerechten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 g zelfrijzend bakmeel

1/4 tl zout

gemalen witte peper

30 g boter

1 ei, losgeklopt

0,6 dl melk

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

bloem met zout en peper in een kom zeven. de boter erdoor wrijven tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt. ei en melk mengen en toevoegen. tot een zacht deeg mengen.

de handen met bloem bestuiven en balletjes van 3 cm doorsnee vormen. ca. 20 min. voor een stoof- of ovengerecht gaar is de knoedels er met een tussenruimte op leggen.

afgedekt verhitten tot de knoedels gaar zijn(15-20 min.).

KRUIDENKNOEDELS:voeg aan het basisrecept 1 el gehakte peterselie en 1 tl tijm toe. heerlijk bij stoofschotels van kalfsvlees, kip, rundsvlees of groenten.

COURGETTE-KAAS-KNOEDELS:voeg aan het basisrecept 1/4 kopje geraspte courgette en 1 el parmezaanse kaas toe. serveer bij stoofschotels van kip, lamsvlees of rundsvlees.

SINAASAPPELKNOEDELS:voeg aan het basisrecept 1 tl fijngeraspte sinaasappelschil en 2 tl gehakte peterselie toe. bij varkens-, kalfs- of lamsvlees.

VOLKORENKNOEDELS: gebruik zelfrijzend volkoren bakmeel in het basisrecept en voeg er 1 el gehakte bieslook aan toe. lekker bij stoofschotels van rundsvlees, lamsvlees of groenten.

Serveertip

OPMERKING: u kunt de knoedels ook 30-40 min. stomen in een stoompan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten