1. Home
  2. Recepten
  3. Gehakt-kaaskroketjes met tomatendip

Gehakt-kaaskroketjes met tomatendip

  •  , Borrelhapje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Ingrediënten


50 g. snelkookrijst250 g. half-om-half gehakt50 g. geraspte belegen Goudse kaasmespuntje cayennepeperzoutpeper3 el. gesnipperde peterselie2 eierenca. 4 el. bloemca. 8 el. paneermeelvoor de saus:1 el. tomatentapenade(uit een potje) 1/8 l. zure room


Verder heb je nodig


Frituurpan, keukenpapier.


Lekker als borrelhapje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Doe het gehakt in een kom en voeg de rijst, kaas, cayennepeper, zout en peper naar smaak, peterselie en 1 ei toe. Kneed het gehaktmengsel goed door en vorm er 8 a 10 kroketjes van. Wentel de kroketjes door de bloem. Klopt het tweede ei los in een diep bord. Strooi broodkruim of paneermeel op een tweede bord. Wentel de kroketjes eerst door het ei en vervolgens door het paneermeel. Herhaal deze handeling nog een keer. Leg de kroketjes ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Om de dipsaus te maken: de zure room met de tomatentapenade vermengen. Breng zo nodig op smaak met peper en zout. Verhit frituurolie tot 180 graden en frituur de kroketjes in ca. 6 mijn. goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertip

In plaats van tapenade uit een potje kun je deze ook zelf maken: snipper 2 gedroogde tomaten op olie heel fijn, breng de "puree" pittig op smaak met peper en zout.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top