Higado en su jugo
- Spaans, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 14-06-2002
Lever in rode-wijnsaus. In Extremadura wordt veel varkensvlees & lamsvlees gegeten. Op slachtdag eet men lever; de rest van het varken wordt gekookt.
Voorbereiding
Snij de lever in langwerpige plakjes, doe ze in een aardewerken schaal & roer azijn, zout & peper erdoor. Laat de lever 2-3 uur marineren.
Bereidingswijze
Fruit de ui in de reuzel of olie in een ondiepe stoofpan. Strooi bloem & paprikapoeder erover, roer goed & bak nog even door. Laat de lever uitlekken (bewaar de marinade) & bak hem enkele minuten mee. Roer wijn, bouillon & marinade door het vlees. Voeg halve appelringen toe & laat alles nog 3-4 min. sudderen. Proef het gerecht & voeg eventueel nog wat kruiden toe.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties