Higado en su jugo

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Lever in rode-wijnsaus. In Extremadura wordt veel varkensvlees & lamsvlees gegeten. Op slachtdag eet men lever; de rest van het varken wordt gekookt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. varkens- of lamslever

4 el. rode-wijnazijn

zout & versgemalen zwarte peper

1 ui, fijngesnipperd

2 el. reuzel of olijfolie

1 el. bloem

1 tl. paprikapoeder

1,25 dl. rode wijn

1,25 dl. vleesbouillon

1- appels zonder klokhuis, in ringen
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de lever in langwerpige plakjes, doe ze in een aardewerken schaal & roer azijn, zout & peper erdoor. Laat de lever 2-3 uur marineren.

Bereidingswijze

Fruit de ui in de reuzel of olie in een ondiepe stoofpan. Strooi bloem & paprikapoeder erover, roer goed & bak nog even door. Laat de lever uitlekken (bewaar de marinade) & bak hem enkele minuten mee. Roer wijn, bouillon & marinade door het vlees. Voeg halve appelringen toe & laat alles nog 3-4 min. sudderen. Proef het gerecht & voeg eventueel nog wat kruiden toe.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten