zonnige varkensfilet uit de wok

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g varkensfilet

2 el zonnebloemolie

1 teentje knoflook

2 cm verse gember of 1/2 tl gemberpoeder

1/2 rode en 1/2 oranje paprika

200 g verse ananasblokjes

1/8 l rijstazijn

50 g suiker

1 el tomatenpuree

2 el sojasaus

1/2 el maizena

1 el water

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

varkensfilet in blokjes snijden van 2 cm. knoflook en gember fijnhakken. paprika in blokjes snijden.

Bereidingswijze

in een wok 1 el olie verhitten. het vlees toevoegen en onder regelmatig roeren 5 min. bakken. uit de pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken.

de rest van de olie verhitten in de wok en knoflook, gember en paprika al roerend 4 min. bakken. daarna de ananas toevoegen en al roerend nog 1 min. bakken.

de azijn, suiker, tomatenpuree en sojasaus in een schaal mengen. dit sausje samen met het vlees aan de groenten toevoegen, even laten koken en op laag vuur ca. 5 min. zachtjes laten sudderen.

de maizena met het water glad roeren en bij in de wok gieten en al roerend het vocht binden. meteen serveren.

Serveertip

met een rijstsoort naar keuze of eiermie serveren.

VARIATIETIP: het varkensvlees kan vervangen worden door rundsvleesreepjes, kip of kalkoen. de ananas kan vervangen worden door peultjes(pas dan wel de kooktijden wat aan). een pepertje of twee maakt het geheel pittiger. hebt u geen rijstazijn in huis, vervan die dan door droge sherry.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten