1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met courgette en zalm

Risotto met courgette en zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kleine ui;
3/4 courgette;
150 gr gerookte zalm;
2 takjes verse of 1/3 theelepel gedroogde dille;
40 gr boter;
300 gr risottorijst (Arborio);
1 dl witte wijn;
? 1 liter visbouillon;
2 eetlepels creme fraiche;



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de ui heel fijn.
Snijd de courgette in staafjes of blokjes.
Snijd de gerookte zalm in stukjes.
Hak de blaadjes van de dille fijn.

Bereidingswijze

Smelt de boter en fruit de ui zacht en glazig (niet bruin).
Voeg de rijst toe, schep goed om en bak deze al omscheppend mee tot de korrels glazig zijn.
Voeg de witte wijn en de courgette toe en roer de rijst om.
Laat de rijst op niet te hoog vuur in de open pan pruttelen tot het meeste vocht is opgenomen.
Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe; wacht steeds tot de vorige
hoeveelheid bijna door de rijst is opgenomen.
Roer regelmatig door.
De rijst is goed als de korrels mooi beetgaar zijn.
Schep er tenslotte voorzichtig de dille, de creme fraiche en de zalm door.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top