Pollo con aceitunas

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Boerenkip met olijven. Dit is een geliefd gerecht omdat sherry & olijven de smaak van kip zo goed doen uitkomen. Het smaakt heerlijk als het heet in een stoofpan wordt geserveerd, maar nog beter als het gekoeld wordt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 maiskip van 1,25 kg., in vieren gesneden

2 uien, gesnipperd

2 el. olijfolie

3 teentjes knoflook, gehakt

zout & versgemalen zwarte peper

24 groene olijven

1,75 dl. fino-sherry

2 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui & knoflook in een stoopan. Wrijf de kip in met zout & peper, leg de stukken naast elkaar in de pan & vul de tussenruimte op met de olijven. Voeg fino & laurierblaadjes toe & gier er water bij tot de kip bijna onderstaat. Laat de kip afgedekt 30-35 min. sudderen. Schep de kip uit de pan, laat hem even afkoelen & verwijder botten & vel. Doe deze laatste terug in de saus & kook alles nog 10 min. om de gelei dikker & sterker van smaak te maken. Breng hem eventueel op smaak met zout & peper. Snij intussen de gare kip in grote stukken & leg ze met de olijven in een ondiepe schaal. Zeef de gelei in een kom & schep het vet eraf. Giet hem over de kip & zet deze in de koelkast tot de gelei gestold is.

Laatste reacties

i.feijt avatar
i.feijt 11-09-2002

heb dit recept van het weekend geprobeerd toen mijn schoonmoeder en zus kwamen eten. Zij heeft jarenlang in Spanje gewoond en ze zijn allen ook spaanstalig opgevoed ivm hun vader. Het recept was bijna niet voldoende om iedereen te voorzien van het portie dat ze wilde hebben!! is dus erg goed bevallen! een echte aanrader, heb er zelf nog een rode paprika ingegooid en dit was erg lekker.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten