Escabache de boquerones

  • Spaans, Voorgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Moorse ingemaakte ansjovis. Dit is een zeer oude methode voor het inmaken van kleine vissen, die nog steeds gebruikt wordt. De kust rond Nerva staat bekend om zijn scholen ansjovis. Bruikbar als voorgerecht of tapa

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
1 kg. verse ansjovis, sardines of spiering enz.

6-8 el. olijfolie

50 gr. bloem

zout & versgemalen peper

6 teentjes knoflook, fijngehakt

paar saffraandraadjes

1 tl. komijnzaad

1 tl. gemberpoeder

2,5 dl. rode-wijnazijn

4 laurierblaadjes

1 citroen, in dunne schijfjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de kop van elke vis & verwijder de ingewanden. Snij de buik open tot aan de staart & spoel de binnenkant schoon onder de kraan. Leg de vis op de rug & druk er stevig op met uw duim. Zo gaat de vis openstaan & kunt u gemakkelijk de ruggengraat & staart eruit trekken.

Bereidingswijze

Verhit 4 el. olie in een grote braadpan. Bestrooi de vis met een mengsel van bloem, zout & peper. Leg ca. een kwart van de vissen in de olie & draai ze om na 1-2 min. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Neem de pan even van het vuur, voeg nog wat olie toe & bak de volgende hoeveelheid vis. Fruit de knoflook & resterende olie & doe het dan in een vijzel of een kleine kruidenmolen. meng het saffraan, komijnzaad, gemberpoeder & een snufje zout tot een pasta. Roer de azijn erdoor. Leg de vissen in een aardewerken schaal. Deze kan ondiep zijn als u ze binnen 24 uur wil serveren, maar moet kleiner & dieper zijn als u ze wilt bewaren. Roer 2,5 dl. water door het kruidenmengsel & giet dit over de vissen. Voeg azijn & water toe tot ze helemaal onderstaan als u ze wilt bewaren. Leg de laurierblaadjes & citroenschijfjes erbovenop. Zet het gerecht voor gebruik een halve dag in de koelkast. Ze kunnen in de schaal worden geserveerd. Ze blijven een week goed.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten