Vegetarische aardappelgratin met BBQ quorn

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gram aardappelpuree (vers of pakje)
? courgette
? aubergine
1 paprika
3 eetlepels olijfolie
175 gram quorn naturel(= 1 pakje)
3 eetlepels olijfolie
? zakje Verstegen Gehaktmix Barbecue
ca. 1 deciliter gezeefde tomaten (passato di pomodoro, pak a 500 g)
50 gram geraspte belegen kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak aardappelpuree van verse aardappelen of uit een pakje. Snijd de courgette, de aubergine en de paprika in kleine blokjes.

Verhit de olie in een wok of braadpan en bak hierin de quorn rul (korrelig). Voeg de stukjes courgette, aubergine en paprika toe, roerbak ze even mee en laat ze in op een laag vuur in ca.10 minuten gaar worden. Roer de Gehaktmix en de tomatensaus door het quornmengsel en laat het kort meepruttelen. Voeg eventueel een scheutje water toe als de saus te dik wordt.

Schep het quornmengsel in een ingevette ovenschaak. Dek af met aardappelpuree. Strooi hier geraspte kaas over. Laat de kaas in enkele minuten smelten en goudbruin kleuren onder de hete grill of in 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 C.

Serveertip

Je kunt in plaats van geraspte kaas ook 150 gram in stukjes gesneden brie door de puree mengen.

Voedingswaarde:
Per persoon:
Energie: 756.5 Kcal
Eiwit: 14.3 g
Koolhydraten: 44 gVet: 58.2 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten