Salade met gefrituurde scholreepjes
- Goedkoop en snel, Voorgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 14-06-2002
Ingrediënten 4 personen
2 sinaasappels1 ei
300 gram scholfilet
ca. 1 eetlepel Verstegen Viskruiden met zout
(de firma Verstegen is blij met ons!)
bloem
paneermeel
1 zakje frisee sla of ijsbergsla
2 sticks Verstegen Yoghurt-tuinkruiden dressing*
olie
Voorbereiding
Frituren kan in een laag olie in een wok of in de frituurpan. De visrepen moeten kunnen zwemmen. Dus in een flinke laag olie.
Bereidingswijze
Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang vrijkomend sap op. Klop 1-2 eetlepels sinaasappelsap door het ei.
Bestrooi de visfilets met Viskruiden en snijd ze in vingerlange repen. Wentel ze achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel.
Meng de sla met de dressing en verdeel over 4 borden. Bak de visrepen in 2 porties in hete olie (180 C) in ca.1 minuut bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier in een vergiet uitlekken.
Schik de vis en de sinaasappelpartjes op de sla.
Serveertip
Voedingswaarde:
Per persoon:
Energie: 296 Kcal
Eiwit: 297 g
Koolhydraten: 18.7 g
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties