Salade met gefrituurde scholreepjes

  • Goedkoop en snel, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 14-06-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sinaasappels
1 ei
300 gram scholfilet
ca. 1 eetlepel Verstegen Viskruiden met zout
(de firma Verstegen is blij met ons!)
bloem
paneermeel
1 zakje frisee sla of ijsbergsla
2 sticks Verstegen Yoghurt-tuinkruiden dressing*
olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Frituren kan in een laag olie in een wok of in de frituurpan. De visrepen moeten kunnen zwemmen. Dus in een flinke laag olie.

Bereidingswijze

Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang vrijkomend sap op. Klop 1-2 eetlepels sinaasappelsap door het ei.

Bestrooi de visfilets met Viskruiden en snijd ze in vingerlange repen. Wentel ze achtereenvolgens door bloem, ei en paneermeel.
Meng de sla met de dressing en verdeel over 4 borden. Bak de visrepen in 2 porties in hete olie (180 C) in ca.1 minuut bruin en gaar. Laat ze op keukenpapier in een vergiet uitlekken.

Schik de vis en de sinaasappelpartjes op de sla.

Serveertip

Voedingswaarde:
Per persoon:
Energie: 296 Kcal
Eiwit: 297 g
Koolhydraten: 18.7 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten