Daar kan geen vlees tegen op!
Meng het vegetarisch gehakt met het ei en de Gehaktmix. Vorm er 4 ballen van.
Verhit de plantaardige boter in een braadpan of koekenpan en bak hierin de ballen rondom bruin.
Draai het vuur laag en laat de ballen in ongeveer 20 minuten gaar worden. Keer ze halverwege.
Giet desgewenst overtollig vet uit de pan. Voeg een kopje warm water toe en roer de aanbaksels op de bodem van de pan los. Roer de ketchup door de jus en voeg naar smaak zout en peper toe.
Lekker met gekookte aardappelen en groente naar keuze, zoals bloemkool of sperziebonen. Ook lekker bij andijvie stamppot.
Druk de ballen plat, als hamburgers, dan zijn ze eerder gaar.
Voedingswaarde:
Per persoon:
Energie: 442 Kcal
Eiwit: 25 g
Koolhydraten: 11 g
Vet: 33 g