krabpate

  • Belgisch, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Heerlijk op een toastje of op de boterham

Deel dit recept

Ingrediënten
Verse vrouwelijke krabben - boterhammen -
Zelfgemaakte mayonaise
3 l. water-selder-ui-3teentjes look-peterseliestengels-laurier-thijm-rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pot om krabben te koken
Maggie-Mix of ander toestel om te mixen

Voorbereiding

Water koken met smaakmakers en kruiden.De verse krabben per twee in doen en 15 a 20 min. laten koken. Krabben met schuimspaan uithalen en laten afkoelen eventueel andere krabben in zelfde water afkoken.
Nijpers kloppen, uithalen en aan de kant zetten
De rompen openmaken en de kuit (groen) en het koraal(rood)uithalen.Dit alles bij het witte vlees voegen.

Bereidingswijze

Al het krabbenvlees in de mengkom doen samen met de mayonaise(hoeveelheid hangt af van het vochtigheidsgehalte van het krabvlees)en samen cutteren en mixen tot een soepele pate

Serveertip

boterhammen ontkorsten en licht bruin bakken in wat olijfolie of boter en besmeren met de krabpate.Is ook lekker op pistolets

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten