krabpate
- Belgisch, Borrelhapje
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-06-2002
Heerlijk op een toastje of op de boterham
Ingrediënten
Verse vrouwelijke krabben - boterhammen -Zelfgemaakte mayonaise
3 l. water-selder-ui-3teentjes look-peterseliestengels-laurier-thijm-rozemarijn
Benodigdheden
Grote pot om krabben te kokenMaggie-Mix of ander toestel om te mixen
Voorbereiding
Water koken met smaakmakers en kruiden.De verse krabben per twee in doen en 15 a 20 min. laten koken. Krabben met schuimspaan uithalen en laten afkoelen eventueel andere krabben in zelfde water afkoken.
Nijpers kloppen, uithalen en aan de kant zetten
De rompen openmaken en de kuit (groen) en het koraal(rood)uithalen.Dit alles bij het witte vlees voegen.
Bereidingswijze
Al het krabbenvlees in de mengkom doen samen met de mayonaise(hoeveelheid hangt af van het vochtigheidsgehalte van het krabvlees)en samen cutteren en mixen tot een soepele pate
Serveertip
boterhammen ontkorsten en licht bruin bakken in wat olijfolie of boter en besmeren met de krabpate.Is ook lekker op pistolets
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties