Amuse van restaurant Tout a Fait te Maastricht

  • Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Glaasje gevuld met een creme van eendenlever met hollandse garnaaltjes en een gelei van champagne

Deel dit recept

Ingrediënten
Eendenlevercreme;

125 gr eendenlever*18 gr.boter*125 gr room*1/2 eidooier*1 ei*scheutje cognac*

Champagnegelei

2,5 dl champagne*2 blaadjes gelantine*peper&zout

gemarineerde garnaaltjes;

100 gr Hollandse garnaaltjes*1 eetl gehakte peterselie*1 gesnipperd sjalotje*2 eetl. vinaigrette*peper&zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de eendenlevercreme;De room aan de kook brengen samen met de boter.De eendenlever samen met de eidooier en het ei blenderen langzaam de warme room toevoegen en alles fijndraaien.De nu verkregen eendenlevercreme passeren door een puntzeef en op smaak brengen met peper en zout en de cognac.De creme in een ovenschaal doen en au bain marie op een temperatuur van 150C gedurende ca 15 min garen.Als de creme volledig is afgekoeld deze in een spuitzak doen met een glad spuitmondje.

Voor de champagnegelei;De champagne aan de kook brengen.De gelantine weken in koud water en toevoegen aan de champagne.Het geheel op smaak brengen met zout en peper.Als de champagne volledig is afgekoeld ontstaat er een gelei.De champagne gelei in een spuitzak doen.De garnaaltjes vermengen met de vinaigrette, het gesnipperd uitje en de gehakte peterselie en op smaak brengen met zout en peper.

Op het laatste moment de eendenlevercreme in glaasjes spuiten (klein laag) daar bovenop een laagje champagnegelei en als laatste de gemarineerde garnaaltjes.
Eventueel als extra garnering kan er een blaadje frisse sla en een gegrild brioche broodje bij worden gesreveerd.

Laatste reacties

nana_c avatar
nana_c 26-12-2002

Ja dit verdient inderdaad 5 sterren.Ik heb het dus met Kerstavond aangeboden aan mijn gasten en ze waren het er allemaal over eens,dit is fantastisch! Proficiat en bedankt! Jeannine

nana_c avatar
nana_c 03-12-2002

Ik ga dit recept met Kerstmis maken Jeannine

diny45 avatar
diny45 13-06-2002

Deze neem ik ook mee Ellen om eens te proberen, of mij dit hogeschool werk ook lukt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten