1. Home
  2. Recepten
  3. Wijn
  4. Champagne
  5. Amuse van restaurant Tout a Fait te Maastricht

Amuse van restaurant Tout a Fait te Maastricht

  • , Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Ingrediënten


Eendenlevercreme;
125 gr eendenlever*18 gr.boter*125 gr room*1/2 eidooier*1 ei*scheutje cognac*
Champagnegelei
2,5 dl champagne*2 blaadjes gelantine*peper&zout
gemarineerde garnaaltjes;
100 gr Hollandse garnaaltjes*1 eetl gehakte peterselie*1 gesnipperd sjalotje*2 eetl. vinaigrette*peper&zout



Glaasje gevuld met een creme van eendenlever met hollandse garnaaltjes en een gelei van champagne

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de eendenlevercreme;De room aan de kook brengen samen met de boter.De eendenlever samen met de eidooier en het ei blenderen langzaam de warme room toevoegen en alles fijndraaien.De nu verkregen eendenlevercreme passeren door een puntzeef en op smaak brengen met peper en zout en de cognac.De creme in een ovenschaal doen en au bain marie op een temperatuur van 150C gedurende ca 15 min garen.Als de creme volledig is afgekoeld deze in een spuitzak doen met een glad spuitmondje.
Voor de champagnegelei;De champagne aan de kook brengen.De gelantine weken in koud water en toevoegen aan de champagne.Het geheel op smaak brengen met zout en peper.Als de champagne volledig is afgekoeld ontstaat er een gelei.De champagne gelei in een spuitzak doen.De garnaaltjes vermengen met de vinaigrette, het gesnipperd uitje en de gehakte peterselie en op smaak brengen met zout en peper.
Op het laatste moment de eendenlevercreme in glaasjes spuiten (klein laag) daar bovenop een laagje champagnegelei en als laatste de gemarineerde garnaaltjes.
Eventueel als extra garnering kan er een blaadje frisse sla en een gegrild brioche broodje bij worden gesreveerd.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pamellen
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top