1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Pecan Pie

Pecan Pie

  • Amerikaans, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Ingrediënten 8 personen


3 eieren, 200 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 dl stroop of 'lyle's golden syrup', 50 g boter, 350 pecannoten (ongezouten) 1 el geraspte sinaasappelschil, 1 tl kaneel. Voor de bodem: 200 g bloem, 150 g boter, 80 g basterdsuiker, 1 eidoor, snufje zout.


Verder heb je nodig


Redelijk grote quiche vorm of lage bakvorm (geen springvorm)


Perfect toetje voor liefhebbers van zoet!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng alle ingredienten voor de bodem en kneed er een samenhangend deeg van. Doe het in de ingevette vorm, met evt. een steunvulling, en bak het 20 minuten.

Bereidingswijze

Eieren loskloppen. De suiker, vanillesuiker, stroop en boter in een pan doen, en al roerende tegen de kook aanbrengen. Eieren er heel geleidelijk doorroeren. Iets af laten koelen, en de pecannoten, sinaasappelschil en kaneel erdoor roeren. Op de taartbodem gieten en nog 30 minuten bakken op 180 graden. Serveren met creme fraiche of iets lichters, in verband met hartaanvallen.

Serveertip

Reken er maar op dat dit altijd op gaat...



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beth1971


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beth1971
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top