1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco

Mejillones y almejas en salsa de tomate y vino blanco

  • Spaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Ingrediënten


3? kg mosselen
500 gram jonge venusschelpen
1?-2 dl olijfolie
1 kg uien, in slierten
6 tenen knoflook, grof gesneden
2 laurierblaadjes
2 eetlepels paprikapoeder
6 dl droge witte wijn
1 liter vers gemaakt tomatensap
zout, peper
gehakte peterselie



Mosselen en venusschelpen in tomaten-wijnsaus, spaanse tapa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een pan die groot genoeg is om alles te bevatten. Borstel de schelpen goed af en verwijder de baarden. Gooi kapotte of niet-sluitende exemplaren weg. Verhit de olie in de pan op matig vuur, voeg de uien en de knoflook toe en laat ze onder af en toe roeren enkele minuten bakken. Leg het deksel erop en laat nog 20 minuten zacht stoven. Voeg alle overige ingredienten aan de pan toe en roer om. Laat het geheel, afgedekt, aan de kook komen en schud de pan enkele keren, zodat alle schelpen zich verdelen. Kook nog 2-3 minuten tot alle schelpen openstaan. Gooi dichtgebleven exemplaren beslist weg. Serveer meteen in kommen, bestrooid met peterselie. Geef vers gebakken stokbrood erbij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top