Patatas bravas

  • Spaans, Borrelhapje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Aardappelen met pikante tomatensaus, heerlijke tapa

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken van 1? tot 2 cm gesneden (liefst vastkokende)

olijfolie

zout

alioli


Tomatensaus: 2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels fijngehakte ui

1 teentje knoflook, fijngehakt

3 middelgrote tomaten (ongeveer 350 gram), fijngesneden

1 eetlepel tomatenpuree

? kop droge witte wijn

2 eetlepels water

1 eetlepel fijngehakte peterselie

? gedroogde Spaanse peper, zonder zaad en verkruimeld of ? theelepel chilipeper

scheutje tabascosaus

1 laurierblaadje

1/8 theelepel suiker

zout en vers gemalen peper

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(Opmerking: het recept van de tomatensaus kan meer zijn dan je nodig hebt voor deze tapa; bewaar de rest in de koelkast of diepvries of om te gebruiken voor een andere tapa).

Bereidingswijze

Vet een ovenschaal in en schik de aardappelen er in een laag in. Strijk de olijfolie erover, bestrooi de aardappelen met zout en bak ze ongeveer 45 minuten bij 190?C of zolang tot ze goudbruin en knapperig zijn. Maak ondertussen de tomatensaus. Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook tot de uit glazig is. Voeg de tomaten toe en laat dit nog een paar minuten bakken onder voortdurend roeren. Roer dan de tomatenpuree, wijn, water, peterselie, chilipeper, tabasco, laurier, suiker, zout en peper erdoor. Doe een deksel op de pan en laat het geheel 30 minuten sudderen. Giet het mengsel door een zeef. De saus moet niet te dik zijn en kan eventueel met water verdund worden. Schik voor het opdienen de aardappelen op een schaal of een bord. Schep er een paar eetlepels tomatensaus over en vervolgens 3 of 4 eetlepels aliolisaus. Het gerecht kan ook goed zonder aliolisaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten