Karelische vleesschotel (Finland)

  • Scandinavisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

van "dzjen"

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g rundvlees (liefst van de schouder) - 300 g lamsvlees (liefst van de rug) - 200 g varkensvlees (lever, nieren) - zout - water - uien - versgemalen peper
Indien geen lamsvlees wordt gebruikt, kan men dit vervangen door in totaal 400 g rundvlees en 400 g varkensvlees te nemen.

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Alle vlees wordt in kleine stukken gesneden en daarna met het zout, de peper en de gesneden uien in een vuurvaste schotel gedeponeerd, om en om in lagen, maar zo, dat het varkensvlees bovenop ligt. Giet er zoveel water overheen als nodig is om het vlees net te bedekken. Dek de schotel af en schuif ze in een matig hete oven. Reken 3-4 uur voor het gaar worden.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

llheks avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten