Langostinos gratinados

  • Spaans, Borrelhapje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Gegratineerde langostines, lekkere taqpa

Deel dit recept

Ingrediënten
20 langostines of gambas

2 uien, middelgroot

? dl brandy of cognac

? dl witte vermouth

1 dl visbouillon

1 dl room

zeezout

olie

peterselie, fijngesnipperd

tomatensaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de langostines maar laat de kop er aan zitten. Doe ze in een ovenvaste schaal. In een pan de gesnipperde ui in wat olie fruiten. Vervolgens de brandy of cognac en de vermouth toevoegen en flamberen (wel erg hebben in de afzuigkap). Als de vlam gedoofd is het volgende toevoegen: tomatensaus, bouillon, room en de gesnipperde peterselie. Laat dit geheel iets inkoken, voeg eventueel zout naar smaak toe en giet het geheel over de langostines. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200?C gedurende 4-5 minuten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten