Merluza en ajada a la gallega

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Kabeljauw in Galicische saus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten kabeljauw

2 aardappelen

olie

? theelepel zoete paprikapoeder (mild)

? theelepel pikante paprikapoeder

peterselie

zout, peper


voor de saus: 6 volle eetlepels olie

3 teentjes knoflook, gesnipperd

1 volle eetlepel azijn

1 opscheplepel visbouillon

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De aardappelen, geschild en in plakjes (niet te dun) gesneden in een pan leggen samen met de peterselie, wat peperkorrels, zout en een beetje olie. Bedek dit met water en kook dit tot de aardappelen net gaar zijn. Doe vervolgens de kabeljauwmoten erbij, doe het deksel op de pan en kook het nog 5 minuten op een zacht vuur. Haal de pan van het vuur en laat het 10 minuten rusten. Fruit ondertussen de knoflook, voeg de paprika en een volle eetlepel bouillon toe. Goed roeren en de azijn en het zout toevoegen. Serveer de kabeljauw in een warme schaal met de aardappelschijven, bedekt met de saus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten