1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Lomo de cerdo a la cerveza

Lomo de cerdo a la cerveza

Door: tapas_enz

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg varkenslende aan een stuk
olie
500 gram sjalotjes, liefst zo klein mogelijk
30 pruimen zonder pit
1/2 liter bier
zout, peper



Varkenslende in het bier

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Strooi zout en peper over het vlees en bak het aan alle kanten in een beetje olie tot het bruin begint te worden. Haal het vlees uit de pan en zet apart. In dezelfde olie de sjalotjes bakken (de sjalotjes heel houden). Voeg vervolgens de pruimen toe. Leg het vlees weer in de pan en giet het bier er bij. Breng dit aan de kook, doe het deksel op de pan en laat dit gedurende 1 uur zachtjes sudderen. Haal het vlees uit de pan en laat dit afkoelen. Snij het vervolgens in plakjes. Kook het vocht in tot het een saus vormt. Serveer het vlees met de warme saus met de pruimen en de sjalotjes.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tapas_enz
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top