gevulde aardappelen
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 60-120 min.
- Geplaatst op 13-06-2002
Dit moet je geproeft hebben
Ingrediënten 4 personen
8 Aardappelen,30gr boter,30gr bloem,1/4l melk,2 eidooiers,50gr geraspte kaas 4el geraspte kaas,100gr gekookte ham,100gr rauwe ham,nootmuskaat zout en peper en wat boter om in te smeren.Benodigdheden
ovenvaste schaalVoorbereiding
Aardappelen moeten goed stevig zijn die niet bloemig koken.Aardappels schillen en uitholen.zorg dat er een wand van circa 1 cm dik over blijft.
Bereidingswijze
Leg de uitgeholde aardappelen in ruim kokend wateren kook ze zachtjes 10 min.Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken.Smelt de boter en voeg de bloem toe en laat dit papje al rorend 1 min pruttelen.Voeg dan gelijdelijk de melk toe.blijf roren tot de saus is gebonden.Roer de eidooiers los voeg al kloppend wat van de hete saus toe envoeg dit mengsel toe aan de saus in de pan. Roer zout,peper,nootmuskaat naar smaak toe en voeg dan de geraspte kaas en de in blokjes gesneden soorten ham toe .Doe deze dikke saus in de aardappelen en strooi er het laatste beetje geraspte kaas over en zet ze in de oven schaal en zet deze in een voorverwarmde oven van 200 graden Laat de aardappelen in 30tot40 min bakken.
Serveertip
Heel lekker met sla
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties