Gevuld fruit en groenten
- Bijgerecht
- 20-30 min.
Gevulde reuzenchampignons
Ingrediënten 4 personen
12 reuzenchampignons, 1/2 el. olie, 2 plakjes ontbijtspek, 1 bosuitje, 50 gr. MonChou, 1 ei (M), 1 el. peterselie, 3 el. geraspte pizzakaas (zakje), peper, zout, paneermeel, boterBereidingswijze
Borstel 12 reuzenchampignons schoon, breek de steeltjes eruit en hak deze fijn. Verhit 1/2 el. olie en bak 2 in reepjes gesneden plakjes ontbijtspek met de fijngehakte steeltjes en 1 fijngehakt bosuitje 3 minuten al omscheppend lichtbruin. Neem de pan van het vuur. Roer 50 gr. MonChou, met 1 losgeklopt ei (M), 1 el. fijngehakte peterselie, 3 el. geraspte pizzakaas (zakje) en peper en zout naar smaak los en schep het bosuimengsel erdoor. Strooi een beetje paneermeel in de champignonhoedjes en vul ze met het mengsel. Zet ze in een ingevet ovenschaaltje en bestrooi ze met 3el. geraspte pizzakaas. Bak ze in een voorverwarmde overn (175 C) in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.