Huevos al estragon
- Spaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 13-06-2002
Eieren met dragon, een spaanse tapa of voorgerecht
Ingrediënten
7 hardgekookte eieren250 gram roomkaas (bijv. Monchou)
1 eetlepel fijngesneden olijven
1 eetlepel fijngesneden kappertjes
1 eetlepel fijngesneden kleine augurkjes
1 eetlepel fijngesneden dragon
1 eetlepel fijngesneden peterselie
2 eetlepels citroensap
1 avocado
zout en peper
Voor de tomatensaus: 700 gram rijpe tomaten
3 fijngesneden uien
1 teentje knoflook
1/2 eetlepel suiker
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngesneden dragon
tabasco naar smaak
zout
Voorbereiding
Ontvel de tomaten, snij ze in stukken en haal het zaad er uit. Meng alle ingredienten voor de tomatensaus en pureer dit met een foodprocessor of een staafmixer. Controleer de smaak en voeg eventueel nog wat zout en tabasco toe.
Zet de saus koel weg.
Bereidingswijze
Pel de eieren en snij ze in de lengte doormidden. Haal het eigeel er uit en bewaar dit, evenals de witte helften die het mooist zijn (deze worden gevuld). Pureer de andere helften samen met het eigeel, een eetlepel citroensap, de roomkaas en 2 eetlepels van de tomatensaus. Voeg hier de dragon, de peterselie, kappertjes en de augurkjes aan toe en meng dit goed. Breng op smaak met zout en peper. Schil de avocado en snij deze in stukjes en besprenkel dit met de rest van het citroensap. Doe wat van de avocado in de eihelften, hier bovenop een schep van het kaasmengsel en garneer dit met een stukje avocado.
Serveer op een schaal met slablaadjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties