1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Entrecote

Entrecote

Door: marjorana

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-06-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui, 1 spaanse peper, 50 gr. gepelde walnoten, 1 knolselderij, 3 el. olijfolie, 25 gr. boter, 1 el. citroensap, 1 theel. tijm, 4 entrecotes, versgemalen peper, zout, 1 dl. medium dry sherry, 1 el. fijngehakte basilicum of peterselie.



Entrecote met pittige walnotenjus en knolselderij

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. Maak de spaanse peper schoon, verwijder de zaadjes en hak de peper heel fijn. Hak de walnoten grof. Snijd de knolselderij in plakken van ca. 1 cm. dik, schil ze en schaaf de plakken met een kaasschaaf in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Verhit 2 el. olie in een pan. Schep de knolselderij, het citroensap en de tijm erdoor en stoof de knolselderij in ca. 7 minuten zachtjes gaar. Verhit de boter in een Koekenpan en bak de entrecotes in ca. 8 minuten mooi bruin en van binnen rose, keer ze halverwege. Leg de entrecotes op een bord en bestrooi ze met peper en zout. Fruit de ui en de spaanse peper even aan in het bakvet. Bak de walnoten op hoog vuur 1 minuut mee. Voeg de sherry en een scheutje water toe en kook de jus op hoog vuur in.

Serveertip

Schep de knolselderij op 4 borden en leg de entrecotes erop. Schep er een beetje jus over en langs. Garneer met basilicum. Lekker met gebakken aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjorana
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top