varkensfilet in roomsaus met port-aroma

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

clubrecept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram varkensfilet
30 gram boter
2 a 3 takjes tijm
2 a 3 takjes rozemarijn
zout en vers gemalen peper

voor de saus
1 1/2 dl witte port
25 gram boter
3 sjalotten grof gehakt
1 geplet knoflookteentje
1 dl witte wijn
1 dl bouillon
1 dl room
2 dl geklopte room.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

om het vlees te braden de boter verhitten in een braadpan, en hierin het vlees mooi bruin aanbraden. de tijm de knoflook, en de rozemarijn toevoegen en even meebraden
bedek vervolgens een bakplaad met aluminiumfolie en leg hierop het vlees.
bestrooi dit met zout enpeper en verdeel dan het braadvet met de kruiden erover
plaats het vlees in een voorverwarmde oven van 180 gr: en laat deze circa 40 minuten braden gedurende deze tijd kunnen de voorbereidingen voor de saus gemaakt worden,
verhit de boter en fruit hierin de sjalot glazig giet de buoillon, de wijn, en de ongeslagen room erbij breng alles aan de kook en op middelhoog vuur alles tot de helft laten inkoken, zodat de alcohol verdwijnt en alleen de aroma overblijft
als het vlees gaar is neem het uit de oven en dek het af met folie blus de aanbakselsmet de ingekookte roomsaus doe de saus terug in de pan en laat de saus nog even 5 minuten zachtjes koken vervolgens de saus zeven, en eventueel lichtjes binden
voor het opdienen, de peterselie ende geslagen room er luchtig doorheen scheppen.

Serveertip

de saus serveren bij de inschijven gesneden varkensfilet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten