Roergebakken kalkoen met tofu

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g kalkoenfilet
2 wortelen
2 lente-uitjes
150 g oesterzwammen
100 g shiitake
250 g broccoli
1 eetlepel gember (geraspt)
1 ei
150 g tofu
5 g suiker
2.5 eetlepels ketjap (sojasaus)
2 eetlepels sake
2 cl arachideolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De kalkoen en de schoongemaakte groenten in stukjes snijden. De gember schillen en raspen.

De lente-uitjes en het groene loof fijnhakken.

De olie in de wok verhitten en daarin de in reepjes gesneden kalkoen kort laten kleuren. De wortelen, paddestoelen en broccoli toevoegen en daarover de verkruimelde tofu verdelen.

Al roerend laten bakken en op smaak brengen met geraspte gember, suiker, sojasaus en sake (of witte wijn).

Vervolgens het losgeklopte ei erdoor roeren en afwerken met de lente-uitjes.

Serveren met rijst.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

josianenijssen avatar
josianenijssen

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten