varkensvlees met rijst en tomaat
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
zelf al gemaakt en ik vond het lekker!
Ingrediënten 4 personen
500 g magere varkenslappen
2 uien
1 knoflookteentje
6 el olie
300 g langkorrelige rijst
zout
versgemalen peper
1 el paprikapoeder
2 blikken (van elk ca. 400 g) gepelde tomaten
1/8 l slagroom
3 el gesnipperde peterselie
ca. 4 dl kippenbouillon
Voorbereiding
snijd het vlees in stukjes. pel en snipper de uien en knoflook.
Bereidingswijze
verhit de olie in een braadpan en roerbak de vleesblokjes rondom bruin. voeg de ui-en knoflooksnippers toe en fruit die ca. 3 min. mee. voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. voeg naar smaak zout en peper en het paprikapoeder toe. voeg de tomaten met hun vocht en de slagroom toe en roer de tomaten stuk. roer de peterselie erdoor en voeg zoveel bouillon toe dat het geheel ca. 1 cm onderstaat. breng het vocht aan de kook en laat het gerecht, afgedekt en op een heel laag vuur, ca. 30 min. zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vocht is opgenomen.