varkensvlees met rijst en tomaat

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

zelf al gemaakt en ik vond het lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 g magere varkenslappen


2 uien


1 knoflookteentje


6 el olie


300 g langkorrelige rijst


zout


versgemalen peper


1 el paprikapoeder


2 blikken (van elk ca. 400 g) gepelde tomaten


1/8 l slagroom


3 el gesnipperde peterselie


ca. 4 dl kippenbouillon

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snijd het vlees in stukjes. pel en snipper de uien en knoflook.

Bereidingswijze

verhit de olie in een braadpan en roerbak de vleesblokjes rondom bruin. voeg de ui-en knoflooksnippers toe en fruit die ca. 3 min. mee. voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de olie. voeg naar smaak zout en peper en het paprikapoeder toe. voeg de tomaten met hun vocht en de slagroom toe en roer de tomaten stuk. roer de peterselie erdoor en voeg zoveel bouillon toe dat het geheel ca. 1 cm onderstaat. breng het vocht aan de kook en laat het gerecht, afgedekt en op een heel laag vuur, ca. 30 min. zachtjes pruttelen tot de rijst gaar is en alle vocht is opgenomen.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

recipe-box avatar
recipe-box

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten