1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. paddestoelenfeest.

paddestoelenfeest.

Door: salvoor

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

Ingrediënten 4 personen


25 gram gedroogde paddestoelen.
4 zongedroogde tomaten
3 eetlepels port.
225 gram oesterzwammen.
225 in plakjes gesneden champignons.
2 eetlepels olijfolie.
flinke klont boter.
4 eetlepels gesnipperde bieslook.
4 eetlepels gehakte peterselie.



Lekker als voorgerecht.
De zongedroogde tomaten vullen de smaak van de gebakken paddestoelen goed aan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de gedroogde paddestoelen samen met de tomaten in een kleine steelpen.
Voeg water toe zodat alles net onder staat en breng het geheel aan de kook.Laat het 15 minuten zonder deksel zachtjes koken, giet het vocht af en bewaar dat.
Snijd de paddestoelen zonodig in plakjes.
Snijd de tomaten in blokjes, roer er de port door en zet ze apart.

Bereidingswijze

Giet het kookvocht van de paddestoelen door een doek in de pan.
Laat dit vocht inkoken tot ongeveer 2 eetlepels en doe het dan bij de tomaten.
Snijd eventuele harde stelen van de oesterzwammen.
Verhit de olie en de boter en bak de champignons en de gedroogde paddestoelen op een hoog vuur gedurende 1 minuut.
Voeg de oesterzwammen toe en bak ze ca. 2 minuten mee tot ze heet, maar niet te zacht zijn.
Voeg de tomaten en het vocht toe en laat het mengsel 30 seconden koken.
Voeg tenslotte de kruiden toe en dien het gerecht op

Serveertip

Lekker met knapperig stokbrood.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van salvoor
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top