Frittata van champignons, paprika en bleekselderij

  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

van "moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
goede pan met anti-aanbaklaag
175 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
olie (olijf of zonnebloem)
1 middelgrote ui, gesnipperd
1 a 2 teentjes knoflook, geperst
1 groene en 1 rode paprika, in dunne ringen
5 eieren van kippen met vrije uitloop (voor veganisten: geplette tofu)
3 eetlepels water
zout, zwarte peper, marjolein, tijm, rozemarijn, venkel, oregano...
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De champignons met wat water in een kleine pan koken tot ze net gaar zijn.
In een goede pan met anti-aanbaklaag een weinig olie verhitten, hierin de
ui, knoflook, paprika en selderij 3 minuten laten bakken. Daarna de
ingredienten uit de pan scheppen en apart zetten.
De eieren loskloppen met het water en op smaak brengen met zout, peper en de
gewenste kruiden (bij voorkeur Provencaalse zoals tijm, marjolein,
rozemarijn....)
De pan terug op het vuur zetten, eventueel nog wat olie verhitten en het
eimengsel of de geplette tofu in de pan gieten. De onderkant iets laten
opstijven en vervolgens de groenten erover verdelen.
Het vuur laag zetten, de pan afdekken en de frittata een goede 10 minuten
zacht verhitten tot het ei gestold is.
De randen losmaken en de frittata op een schaal leggen. In punten snijden en
direct serveren. Eventueel opdienen met sperzieboontjes en nieuwe
aardappeltjes of met Italiaans stokbrood (ciabatta) met noten of olijven.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten