Knoflook-aardappelpuree
- Bijgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-06-2002
Ingrediënten 4 personen
* 1 bol knoflook
* 1 theelepel olijfolie
* 6 vastkokende aardappelen
* 2 eetlepels boter of margarine
* 2 eetlepels gehakte rozemarijnblaadjes
* peper en zout naar smaak
* 250-350 ml. kippenbouillon
* 100-150 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Snijd een kapje van de knoflookbol, maar laat de teentjes heel. Sprenkel de olie erover, pak de bol losjes in aluminiumfolie en bak de knoflookbol in een matig-warme oven gedurende ongeveer een uur.
Knijp de gare knoflook uit de velletjes, zorg ervoor dat er geen velletje meekomt.
Kook intussen de aardappelen gaar, giet ze af en laat ze even droog stomen.
Maak er puree van terwijl ze nog heet zijn.
Voeg knoflook en boter toe, roer totdat de boter gesmolten is.
Voeg dan de rozemarijn, peper en zout toe, en giet de bouillon er beetje voor beetje bij, totdat een smeuige puree is verkregen.
Als laatste de geraspte kaas erdoor roeren.
Laatste reacties
meegenomen, dank u.
Lijkt me lekker, ik ga het binnenkort eens proberen.
Mensenkinderen, wat een heerlijk recept!