Gesmoorde bleekselderij met hazelnoten

  • Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

Groente voor 2 personen
Voorbereidingstijd: ca. 10 minuten
Bereidingstijd: ca. 20 minuten "van moesje2"

Deel dit recept

Ingrediënten
? 1 struik bleekselderij
? 25 gr. hazelnoten
? 25 gr. boter of margarine
? 1 dl. appelsap
? 1 theelepel tijm
? zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De bleekselderij schoonmaken en in stukjes van 3 cm snijden.
De hazelnoten grof hakken en in een droge koekepan goudbruin roosteren.

Bereidingswijze

In een pan de boter smelten. De bleekselderij erdoor scheppen.
Appelsap, tijm en een beetje zout toevoegen. Met het deksel schuin op de pan
de bleekselderij in ca. 15 minuten gaar stoven. Intussen een schaal
voorverwarmen. Met een schuimspaan de bleekselderij in de warme schaal
scheppen. Het stoofvocht op hoog vuur ca. 2 minuten laten inkoken. Over de
bleekselderij schenken. De hazelnoten erover strooien.


Serveertip

Apart en lekker met pasta.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten