spaanse gehaktballetjes in tomatensaus
- Spaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Ingrediënten
Voorbereiding
Snijd de chorizo, de Spaanse peper(zonder zaadjes) en de gepelde ui in kleine stukjes en meng deze met het paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel miniballetjes(doorsnee 3cm). Kruid de vleestomaten in, leg ze enkele minuten in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
Bereidingswijze
Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 minuten. Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet. Meng de vleestomaten en de vieux erdoor. Verwarm de saus, laat deze eventueel iets inkoken en voeg peper, zout en geperst teentje knoflook toe. Pureer de saus met een staafmixer, of serveer de saus met stukjes tomaat. Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood bij.