spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

  • Spaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
  • 125 gr chorizo
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 ui
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 500 gr rundergehakt
  • 2 vleestomaten
  • 5 eetlepels olijfolie
  • e eetlepels tomatenpuree
  • 4 eetlepels vieux of cognac
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Snijd de chorizo, de Spaanse peper(zonder zaadjes) en de gepelde ui in kleine stukjes en meng deze met het paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel miniballetjes(doorsnee 3cm). Kruid de vleestomaten in, leg ze enkele minuten in heet water, pel ze en snijd ze in blokjes.

    Bereidingswijze

    Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 minuten. Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet. Meng de vleestomaten en de vieux erdoor. Verwarm de saus, laat deze eventueel iets inkoken en voeg peper, zout en geperst teentje knoflook toe. Pureer de saus met een staafmixer, of serveer de saus met stukjes tomaat. Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood bij.

    Log in om een reactie te plaatsen

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    jose_m avatar
    jose_m

    Kooktip!

    Maak je koelkast leeg

    Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

    Doorsturen

    Home Recepten