1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Meringue
  5. Meringue mokkataart

Meringue mokkataart

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

Ingrediënten


125 g hazelnoten met vlies
100 g poedersuiker
20 g maizena
5 eiwitten
125 g fijne tafelsuiker
200 g suiker
5 eierdooiers
200 g zachte boter
3 eetlepels oploskoffie
3 eetlepels koffielikeur (bijv. Tia Maria)
kaneel



Voor 12 punten:
van "moesje2"

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Op het bakpapier twee cirkels, ? ? 20 cm, tekenen (kijk even van tevoren of
er twee cirkels van 20 cm op uw bakplaat passen, maak de cirkels anders iets
kleiner). Het papier op de bakplaat leggen en invetten. Als garnering 12
hazelnoten achterhouden. De rest van de hazelnoten heel fijn hakken of
malen.
De poedersuiker en de maizena zeven.
De oven voorverwarmen op 100?C.
De eiwitten met 1 eetlepel tafelsuiker stijfkloppen. Al kloppende de rest
van de tafelsuiker lepel voor lepel toevoegen. Blijven kloppen tot stijve
pieken ontstaan. Het poedersuiker, de maizena en de gehakte hazelnoten er
voorzichtig doorscheppen.
Het mengsel overdoen in een spuitzak en op het bakpapier de twee cirkels
spuiten. Vanuit het midden beginnen te spuiten tot de cirkels vol zijn. De
cirkels met een mes gladstrijken. De bakplaat in de oven schuiven en de
schuimcirkels in ? 2 uur laten drogen. Ze dan van het papier nemen en ze op
een taartrooster op een droge plaats laten afkoelen.
De mokkacreme als volgt bereiden: de suiker met 8 eetlepels water aan de
kook brengen en de suiker al roerende laten oplossen. Iets laten afkoelen.
De eierdooiers in een kom doen en al kloppende de suikerstroop toevoegen.
Dit mengsel in ? 10 minuten licht en luchtig kloppen. Met de mixer de boter
in ? 5 minuten luchtig kloppen. Door de oploskoffie 1 eetlepel heet water en
de likeur roeren. Dit door de boter kloppen.
Het botermengsel en het eimengsel luchtig door elkaar scheppen en de
mokkacreme tot gebruik in de koelkast bewaren.
Vlak voor gebruik de mokkacreme zonodig nogmaals doorscheppen en 6 eetlepels
van de creme in een spuitzak doen.
De rest van de creme over een schuimcirkel verdelen en de andere
schuimcirkel erop zetten. Op de taart een taartkleedje leggen en de taart
dun bestrooien met kaneel. Het kleedje dan verwijderen.
De taart garneren met mokkacreme en de achtergehouden hele hazelnoten




Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top