1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: llheks

  • , Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

Ingrediënten


Tulbandvorm met een inhoud van 1,5 liter
250 gram bloem
mespunt zout
100 gram witte basterdsuiker
1/2 zakje droge gist
1 dl melk
150 gram boter
2 eieren
100 gram rozijnen
50 gram sukade
2 eetlepels gekonfijte sinaasappelschilletjes
boter voor de vorm
1 zakje geschaafde amandelen



20 plakken van Bereidingstijd:
Circa 20 minuten, de rijstijd en de oventijd niet meegerekend

Voedingswaarde per plak:
eiwit 3 g
vet 9 g
koolhydraten 21 g
kcal(kj) 177(743)

"moesje2"

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom en meng er het zout en de suiker door. Los de gist
op in de lauwwarme melk en meng met de boter en de eieren door het
bloemmengsel. Dat gaat het makkelijkst in de foodprocessor. Voeg zonodig nog
een scheutje melk toe; het moet een zacht deeg zijn. Schep het deeg in een
met bloem bestrooide kom en laat op een warme plaats afgedekt met een doek
ca. 1 uur rijzen tot het volume is verdubbeld. Meng de rozijnen, de sukade
en de in stukjes gesneden sinaasappelschillen door het deeg. Vet de vorm
goed in met boter en bestrooi met de geschaafde amandelen. Doe het deeg in
de vorm en druk goed aan. Laat afgedekt nogmaals rijzen tot de vorm voor
minstens driekwart is gevuld. Verhit intussen de oven voor op 200? C. Bak de
tulband in ca. 45 minuten gaar en goudbruin. Bestrooi voor het serveren met
poedersuiker en besmeer de sneetjes met boter.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van llheks
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top