Aardappel-sodabrood
- Brood
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-06-2002
voor 1 rond brood van 20 cm doorsnee.
Ingrediënten
300 g volkorenmeel
225 g bloem
2 tl bakpoeder
2 tl baksoda
60 g boter in stukjes
1/2 kop havervlokken
puree van 300 g aardappelen
2,5 dl melk
extra bloem om te bestuiven
Bereidingswijze
oven voorverwarmen op 180 C. bakplaat beboteren; licht met bloem bestuiven. zeef meel in een grote mengkom, voeg bakpoeder, baksoda en boter toe. meng de boter in ca. 3 min. met de vingers door het meel, totdat er een fijne, kruimilige massa ontstaat. voeg de haver en aardappelen toe. melk toevoegen en met een mes tot een zacht deeg roeren. het deeg op een bestoven werkblad 2-3 min. kneden. een bal kneden en op de bakplaat leggen. tot 3 cm hoogte platdrukken. met een mes een diepe kruising maken in het brood en met extra meel bestuiven. in 25 min. goudbruin bakken. met een vork controleren of het deeg gaar is. op een rooster leggen. warm serveren met boter.
Serveertip
Variatietip:
je kan er eventueel nog wat verse gehakte kruiden doormengen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties