Aardappel-sodabrood

  • Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

voor 1 rond brood van 20 cm doorsnee.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g volkorenmeel


225 g bloem


2 tl bakpoeder


2 tl baksoda


60 g boter in stukjes


1/2 kop havervlokken


puree van 300 g aardappelen


2,5 dl melk


extra bloem om te bestuiven

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

oven voorverwarmen op 180 C. bakplaat beboteren; licht met bloem bestuiven. zeef meel in een grote mengkom, voeg bakpoeder, baksoda en boter toe. meng de boter in ca. 3 min. met de vingers door het meel, totdat er een fijne, kruimilige massa ontstaat. voeg de haver en aardappelen toe. melk toevoegen en met een mes tot een zacht deeg roeren. het deeg op een bestoven werkblad 2-3 min. kneden. een bal kneden en op de bakplaat leggen. tot 3 cm hoogte platdrukken. met een mes een diepe kruising maken in het brood en met extra meel bestuiven. in 25 min. goudbruin bakken. met een vork controleren of het deeg gaar is. op een rooster leggen. warm serveren met boter.

Serveertip

Variatietip:
je kan er eventueel nog wat verse gehakte kruiden doormengen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten