aardappelbrood
- Brood
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-06-2002
voor 1 rond brood van ca. 20 cm doorsnee.
Ingrediënten
300 g bloem
150 g zelfrijzend bakmeel
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
30 g boter, in stukjes
1/4 tl poedersuiker
puree van 300 g aardappelen
1,6 dl karnemelk
1 ei, losgeklopt
boter, extra
Benodigdheden
diepe broodvorm van 20 cm doorsnee.Voorbereiding
oven voorverwarmen op 180 C. diepe broodvorm (20 cm doorsnee)invetten. bodem en zijkanten met bakpapier bekleden en invetten. zeef bloem, bakmeel, zout en bakpoeder in een grote mengkom. voeg boter en suiker toe. meng de boter met de vingers in ca. 3 min. door de bloem, tot een fijne, kruimelige massa ontstaat. aardappelen toevoegen en goed mengen. het ei door de karnemelk roeren en alles tot een zacht deeg roeren. het deeg over de vorm verdelen. met een mes de bovenkant goed inkruisen. 35 min. bakken. op een rooster zetten, met gesmolten boter bestrijken; daarna het brood goed af laten koelen en serveren.
Serveertip
Variatietip:
eventueel verse gehakte tuinkruiden toevoegen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties