aardappelbrood

  • Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

voor 1 rond brood van ca. 20 cm doorsnee.

Deel dit recept

Ingrediënten
300 g bloem


150 g zelfrijzend bakmeel


1/2 tl zout


1 tl bakpoeder


30 g boter, in stukjes


1/4 tl poedersuiker


puree van 300 g aardappelen


1,6 dl karnemelk


1 ei, losgeklopt


boter, extra

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
diepe broodvorm van 20 cm doorsnee.

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 180 C. diepe broodvorm (20 cm doorsnee)invetten. bodem en zijkanten met bakpapier bekleden en invetten. zeef bloem, bakmeel, zout en bakpoeder in een grote mengkom. voeg boter en suiker toe. meng de boter met de vingers in ca. 3 min. door de bloem, tot een fijne, kruimelige massa ontstaat. aardappelen toevoegen en goed mengen. het ei door de karnemelk roeren en alles tot een zacht deeg roeren. het deeg over de vorm verdelen. met een mes de bovenkant goed inkruisen. 35 min. bakken. op een rooster zetten, met gesmolten boter bestrijken; daarna het brood goed af laten koelen en serveren.

Serveertip

Variatietip:
eventueel verse gehakte tuinkruiden toevoegen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten