1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Dim Sum, vegetarisch

Dim Sum, vegetarisch

  • Chinees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-06-2002

Ingrediënten


2 eetl. arachideolie1 teentje knoflook1 theel. fijngehakte
gemberwortel1 fijngehakte lenteuitje1 fijngesnipperde uica.
350 gr. fijngesnipperde kool2 theel. lichte sojasaus1/2 theel.
sesamolie1 theel. rijstwijn of droge sherry1 theel. maizena,
opgelost in 1 theel. koud waterwontonvellenca. 75 gr. voorgekookte of bevroren erwtjes



Shui Mai

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de wok op een matige hittebron.Als het begint te roken doe je
er wat olie in en dan de knoflook, gember en het lenteuitjeRoerbak
dit ca 15 seconden.Doe er de ui en de kool bij en roerbak het nog
eens 2 minuten.Voeg de sojasaus, sesamolie, wijn of sherry en het
opgeloste maizenamengsel toe.Blijf roeren tot de saus dikker wordt,
ca 30 seconden.Haal de wok van de hittebron en zet het terzijde om
af te koelen.Maak de wontonvellen zo klein, dat ze een diameter
hebben van ca 7 1/2 centimeter.

Bereidingswijze

Leg ze op het werkvlak en maak de oppervlakte met je vingers nat met
water.Leg een eetlepel vulling in het midden van het deeg.Trek
de zijkanten van het deeg omhoog en vouw het om de vulling, intussen het
deeg met je vingers in kleine plooitjes drukken.Klop de dim sum met
de bodem voorzichtig op het werkvlak, zodat het iets afgeplat wordt.
Probeer de vulling iets omhoog te drukken, zodat het een beetje over
dreigt te lopen in het midden.Leg op dat midden van de vulling een
doperwt, als een soort kurk.Dek de dimsums die klaar zijn af en ga
verder tot alle ingredienten zijn verwerkt.Plaats de dimsums in een
stoommandje en stoom ze in ca. 15 minuten gaar.

Serveertip

Serveer direct, met een licht scherpe, zoete dipsaus.Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top