Romige kalkoenragout
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 11-06-2002
Ingrediënten 4 personen
300 gram witte rijst - 750 gram asperges - 250 gram kalkoenfilet - 50 gram boter - 60 gram bloem - 1 kippenbouillontablet - 200 ml. pan en oven van Mon Chou - 100 gram zachte geitenkaas, Chevre BellayBereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzing. Maak de asperges schon en kook ze in 10 minuten gaar. Bestrooi de kalkoenfilet met zout en peper. Los het bouillontablet op in 500 ml. kokend water. Verhit de boter in een pan en bak hier in de kalkoen 3 minuten. Voeg de bloem toe en roer het geheel goed door elkaar. Laat het 2 minuten verwarmen op laag vuur, laat het niet bruin worden. Schenk beetje bij beetje de hete bouillon erbij, tot dat er een ragout ontstaat. Voeg de room toe. Verkruimel de geitenkaas er boven en roer het goed door tot de kaas gesmolten is. Breng het op smaak met zout en peper.
Serveertip
Serveer de ragout met rijst en asperges.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties