Biscotti, Italiaans koekje
- Italiaans, Banket
- 30-60 min.
Dezeheerlijke Italiaanse koekjes worden eerst gebakken, dan in stukken gesneden en daarna weer gebakken, tot ze krokant en goudbruin zijn. Ze zijn uitermate geschikt als dessert na een Italiaanse maaltijd.
Ingrediënten
- 50 gr ongezouten boter, zacht
- 115 gr basterdsuiker
- 175 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/4 theelepel zout
- 2 theelepels bakpoeder
1 theelepel gemalen koriander
- geraspte schil van 1 citroen
- 50 gr polenta
- 1 ei, licht losgeklopt
- 2 theelepels brandewijn of sinaasappellikeur
- 50 gr ongeblancheerde amandelen
- 50 gr pistachenoten
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 160 C. Vet een bakplaat in en zet hem weg. Meng de boter met de suiker in een schaal.
Zeef het bakmeel, zout, bakpoeder en de koriander boven de boter in een schaal. Voeg het citroenrasp, de polenta, het ei en de brandewijn of likeur toe en meng alles tot een zacht deeg.
Voeg de noten toe en meng het deeg tot alle ingredienten evenredig zijn verdeeld. Halveer het deeg. Vorm van elk stuk deeg een 'platte' rol van 23 cm lang en 6 cm breed. Leg de rollen op de bakplaat.
Bereidingswijze
Bak ze in ca. een half uur in de oven, tot het deeg gerezen is en een beetje stevig is. Haal het deeg uit de oven en laat het afkoelen op een rooster.
Snijd elke rol deeg diaginaal in twaalf dunne plakken. Leg ze weer op de bakplaat en bak ze nu in ca. 10 minuten krokant.
Serveertip
Snijd de afgekoelde koekjes met een scherp gekarteld mes, want anders verkruimelen ze.
De koekjes kunnen een week bewaard blijven in een luchtdichte trommel.