1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Ratatouille
  5. RATATOUILLE

RATATOUILLE

Door: laura-d

  • , Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kleine courgette
1 kleine aubergine
1 rode of gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
1 vleestomaat
3 eetl olijfolie
1 afgestreken theel Provencaalse kruiden
ca 10 zwarte olijven
zout en versgemalen peper



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de steelaanzettten van de gewassen courgette en aubergine. Snijd de courgette in de lengte doormidden en snijd de helften daarna in plakken van ca 1 cm dik.
Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten eveneens in plakken van 1 cm dik. Snijd de paprika in kwarten, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de kwarten in niet te smalle reepjes. Snijd de schoongemaakte ui in dikke halve ringen.
Snipper de knoflook en snijd de tomaat zonder de steelaanzet in dikke halve plakken.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met een dikke bodem. Doe de voorbereide groenten in de pan, bestrooi met de kruiden en wat zout en peper en voeg de olijven toe.
Schep voorzichtig om, zet een deksel op de pan en laat op het laagste vuur ca 1 uur smoren. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Eet er kortgebakken vlees en rijst of pasta bij.

Serveertip

Het geheim van een goede ratatouille is het langzame smoren.
Ratatouille kan heel goed de dag van tevoren worden gemaakt en de volgende dag zachtjes worden opgewarmd. Dat komt de smaak zeer ten goede.
Invriezen komt de smaak echter niet ten goede.
Overgebleven ratatouille smaakt de volgende dag heerlijk tussen een Italiaanse bol



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van laura-d
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top