russische omelet

  • Russisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

Voor 3 personen

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
2,5 dl koffieroom

90 gr bloem

6 eieren

zout en peper

125 gr boter

50 gr gerookte zalm, in reepjes gesneden

schijfje citroen, stukje gerookte zalm gevuld met kaviaar of zalmkuit en takje dille voor de garnering

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Bereidingswijze

Roer de koffieroom en de bloem tot een glad beslag, voeg een voor een de eieren toe en roer het volgende ei erdoor als het vorige is weggeroerd. Breng het beslag op smaak met zout en peper en klop het mengsel luchtig.Smelt de boter in een koekenpan van 20 cm doorsnede met ovenbestendige greep. Schenk het beslag erin en bak het 2 minuten. Zet de pan 8 minuten in de oven tot de massa is gestold. Rangschik de zalm erover en serveer de omelet direct. Sla de omelet niet dubbel, maar snijd hem in punten en garneer hem met een schijfje citroen, een rolletje zalm en wat kaviaar en dille.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten