PED PHAD MET MA MUANG - Eend met cashewnoten

  • Thais, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-06-2002

China is op sommige plaatsen slechts 150 kilometer verwijderd van Noordoost Thailand. Maar niet alleen deze geografische ligging, eerder het feit dat zich al in een vroeger verleden Thai zich in China vestigden en omgekeerd, heeft in de loop der tijden zijn culinaire sporen nagelaten. In dit recept is de Chinese invloed met het vijfkruidenpoeder. de lente-ui, oestersaus en sojasausen merkbaar aanwezig

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 350 g eendenfilets

  • 3 eetlepels bloem

  • 1 theelepel zout

  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper

  • mespunt vijfkruidenpoeder

  • 4 gedroogde rode pepertjes

  • 4 tenen knoflook

  • 2 sjalotten

  • 4 lente-uien

  • 6 eetlepels zonnebloem- of maisolie

  • 2 eetlepels vissaus (Nam Pla)

  • 2 eetlepels oestersaus

  • 2 eetlepels donkere sojasaus

  • 1 eetlepel lichte sojasaus

  • 6 eetlepels Thaise kippenbouillon (van een tablet)

  • 1 eetlepel palmsuiker

  • 75 ? 100 g ongezouten cashewnoten, gedopt


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bereidingstijd: 40 excl. invriezen eend

Voorbereiding

Laat de eendenfilets circa 40 minuten licht bevriezen zodat ze later gemakkelijk te snijden zijn. Verwijder eventuele zenen en snijd de filets in plakjes van 1 ? cm en vervolgens in reepjes.
Doe de bloem, het zout, de peper en het vijfkruidenpoeder in een plastic zakje, knoop dit dicht en schud dit goed door elkaar.
Bestrooi de eend met de gekruide bloem en schud het teveel aan bloem eraf.

Was de pepers, ontdoe ze van de steeltjes, snijd de pepers overlangs door en daarna in stukjes.
Pel de tenen knoflook en de sjalotten en snipper ze fijn. Maak de lente-uien schoon en snipper het wit en het groen apart. Bewaar het groen voor de garnering.

Bereidingswijze

Bak knoflook, sjalot en het wit van de lente-ui 1 ? minuut in de hete olie en voeg dan de reepjes eend toe. Roerbak ze 1 minuut tot ze verkleuren.
Giet de olie af op 2 eetlepels na. Temper de warmtebron tot matig.
Giet de vissaus, oestersaus, beide sojasausen en de kippenbouillon erbij. Voeg de palmsuiker en de cashewnoten toe en verwarm het geheel weer.
Laat circa 6 minuten zacht stoven en doe het gerecht over in een warme schaal.

Serveertip

Bestrooi tot slot met het bewaarde groen van de lente-ui.


SERVEREN

Geef bij deze schotel gekookte rijst of Phad Thai, Thaise roergebakken lintmie.

Vooraf kunt u een soep als Torn Chin Gung. Garnalenballetjessoep serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten